A Csapó mobil gumiszervizhez számtalan megkeresés érkezik Budapestről és a Pest megyei településekről kamion és teherautó defektjavítás, kerékcsere javítás ügyében. Számos kérdés elhangzik egy telefonbeszélgetés során, hogy miként történik egy kamion vagy teherautó mobil gumiszerelése Budapesten és a Pest megyei települések útjain. Mostani írásunkban erről osztunk meg néhány hasznos információt.

Magyarország útjai mobilgumis szemmel

Aki Magyarországon él és dolgozik, annak nem kell bemutatnunk Magyarország útjainak és autópályáinak (pl: M0, M1, M3, M7 stb.) minőségét. Néhány útszakaszról elmondható, hogy kifogástalan, a többsége kisebb nagyobb úthibákkal tűzdelt és van egy rész, ahol tényleg szlalomozni kell, hogy a kátyúkat elkerüljük. Ezeken az utakon kell napi szinten eljutatni a rakományt a teherautóknak és kamionoknak a megadott célállomásra. A megtett kilométerek és rakományok jelentősen megterhelik a gumik futófelületeit, ráadásul a kátyúk miatt hamarabb jelentkezhet egy durrdefekt vagy egy lassú leengedéssel járó gumihiba. Ilyenkor van szükség a gyors segítségre. Az autómentő cégek többsége nem tud elvontatni egy nehezebb teherautót vagy kamiont a helyszínről, ezért jött létre a mobilgumis szolgáltatás. Gyorsan, hatékonya a helyszínen orvosoljuk a problémát.

Mit tegyünk, ha defektet kapott a kamionunk vagy teherautónk az úton?

Sajnos a defekt nem válogat. Elérhet minket autópályán, közúton vagy földúton is. Ha ilyen jellegű problémával szembesülünk, akkor érdemes mobil gumiszervizt hívni, aki orvosolja a problémát. Mikor felhívjuk a gumiszervizt, az alábbi kérdésekre kell felkészülni és ezeket kell megválaszolni.

1.) Milyen típusú a gumisérülés? Lassú leengedés vagy durrdefekt történt?

Ezt a kérdést azért teszik fel a szakemberek, mert már itt eldől, hogy az adott kerék javítható a helyszínen vagy rögtön cserélni kell. A lassú leengedéssel járó defektek 90%-a javítható. A 10% mikor nem javítható abban az esetben következik be, ha a teherautó vagy a kamion gumijának oldalfalán szakadás és vágás látható.   A durrdefekt esetén a kerekek nem javíthatók és a kerékcsere lesz a megoldás.

2.) A kormányzott tengelyen vagy a húzott tengelyen történik a gumihiba?

Ennek a kérdésnek a megválaszolására azért van szükség, mert a kormányzott tengely és a húzott tengelyen található gumiabroncsok más mintázattal vannak ellátva, annak érdekében, hogy a járművek kerekei tökéletesen tudjanak tapadni az úton.

3.) Hány kereket érint a gumicsere vagy javítás?

Ebből az információból tudja meg a mobilgumis szakember, hogy mennyi kereket kell a helyszínre szállítania.

4.) Milyen a gumiabroncs mérete?

Minden gumiabroncs oldalán fel van tüntetve a méret és a gyártási idő. A mobilszerelést végző szakember számára ezeket az adatokat kell megadni. Ő ebből tudni fogja, hogy milyen abroncsot szállítson a helyszínre.

5. Hol történt helyileg a defekt vagy a gumi meghibásodás?

Ebből az információból tudja meg a mobilgumis szakember, hogy hova kell mennie. Itt érdemes megadni a pontos címet. Abban az esetben, ha autópályán, földúton vagy közúton történik a meghibásodás, ahol nincs pontos cím, akkor egy GPS koordináta is elegendő. Ezt egy mobiltelefon segítségével is könnyen meghatározhatjuk. A földutak esetén érdemes jelezni a telefonbeszélgetés során a gumis szakembernek, hogy földúton történt a meghibásodás, mert itt speciális emelőre van szükség a kiemeléshez. Mi a Csapó Gumiszerviznél ilyenkor olyan egyedi emelőket szállítunk a helyszínre, amivel egy kamiont is képesek vagyunk a földről kiemelni. Az autópályán történt meghibásodás esetén érdemes két fontos dolgot megemlíteni. Mikor szembesülünk a gumi problémával a sárga mellény felvétele és az elakadásjelző kitétele után a szakember megérkezéséig hagyjuk el a járművet és menjünk a szalagkorláton kívülre. Ha a zajvédő fal miatt ez nem megoldható, akkor tartózkodjunk a vezetőfülkében.

Kettő hasznos mobilgumis tapasztalat a kamion és a teherautó kerekekhez

A kamionok és teherautók esetében a gumik centrírozását érdemes mindig elvégeztetni. Mi ezt a műveletet centírgyönggyel végezzük a kormányzott tengelyen annak érdekébe, hogy a sofőröknek könnyebb és kényelmesebb legyen a kormányzás. Ráadásul ezzel megelőzhetjük a kagylós kopást a gumikon.

A jól felszerelt mobil gumiszervizes cégek akár 12 abroncsot is a helyszínre tudnak szállítani és cserélni egyszerre. Mielőtt megbízást adnánk egy cégnek, érdemes rákérdezni, hogy hány kereket tud egy szállítással a helyszínre vinni. Az információ ismeretében, adjunk csak megbízást. Az idő, pénz. A kamionosok és teherautósok esetében ez halmozottan igaz.

Milyen szolgáltatást nyújt a mobil Csapó gumiszerviz a kamionok és teherautók részére Budapesten, Pest megyében, Magyarországon?

  • Mobil gumiszerelés közúton, autópályán, telephelyen.
  • Mobilgumis defektjavítás közúton, autópályán, telephelyen.
  • Mobilgumis kerékcsere közúton, autópályán, telephelyen.
  • Időszakos gumicsere a vállalkozás telephelyén.
  • Gumitárolás kamionok, teherautók, furgonok számára.

Szolgáltatásaink a kamionok mellett személygépkocsikra és mezőgazdasági gépekre is elérhetők. Mi 0 -24 óráig működő mobil gumiszerviz vagyunk. Általánosságban Budapesten, Pest megyében az M0 –ás autópályán, M3 –as autópályán, M31 –es autópályán veszik igénybe szolgáltatásainkat. Kérésre bárhova elmegyünk Magyarország területén. Nálunk készpénzzel és bankkártyával egyaránt rendezheti a számlát. Ha önnek mobilgumis szolgáltatásra lenne szüksége, keressen minket bizalommal elérhetőségeinken keresztül. Várjuk hívását!